Ugrás a fő tartalomhoz
Zalaispa Kehop projekt
Kehop marketing - Zalaispa projekt

Hasznos információk

A ZALAISPA Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. 2008. június 2-án alakult részvénytársasági formában, 5.000 eFt jegyzett tőkével, mely pénzbeni betétből állt.

Az alakulás módja: önálló alakulás, a cégbírósági bejegyzés időpontja: 2008.08.05.

A társaság képviseletére jogosult személy a társaság megalakulásától kezdve Bali József elnök-vezérigazgató.

A ZALAISPA nonprofit Zrt. egyszemélyes tulajdonosa a Nyugat-Balaton és Zala völgye Településeinek Szilárd Hulladékainak Korszerű Kezelésére létrehozott Önkormányzati Társulás ( rövidített név: ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulás).

A alapításának célja az volt, hogy a Nyugat-Balaton és Zala völgye regionális hulladékgazdálkodási projekt keretén belül megvalósult létesítmények és eszközök üzemeltetését, vagyonkezelését saját tulajdonú cég végezze. Ennek érdekében az alapítást követően 2008. december 30-án a ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulással a létrejött vagyon üzemeltetésére Közszolgáltatói Szerződést írt alá. Ezen szerződés keretében a Zrt kiépítette a vagyongazdálkodásra vonatkozó üzletágát, mely keretében a szolgáltatók részére kiosztásra került a vagyonelemek egy része.

A Zrt. fő tevékenysége a cégbírósági bejegyzés alapján a nem veszélyes hulladék gyűjtése (381100). A cég jelenleg közszolgáltatást nem végez, a projekt keretében megvalósult Zalabéri hulladékkezelő telep üzemeltetési feladatait látja el. A 8500 tonna befogadó képességű lerakóba lakossági szilárd nem veszélyes hulladék lerakására kerülhet sor, a korszerű válogató csarnok a szelektív hulladék újrahasznosítását teremti meg, a biológiailag lebomló hulladék újrahasznosításának lehetőségét a komposztáló tér biztosítja. Az ehhez szükséges nehézgépek, járművek szintén rendelkezésére álnak a vállalatnak. A teljes komplexum 2008. évben valósult meg, így a környező települések részére a Zrt. egy színvonalas, az EU normáknak is megfelelő komplett hulladékgazdálkodást tud biztosítani.